De fijnste locaties voor een gezinsshoot in Twente
 
 
Als gezin- en familiefotograaf kom ik op heel veel toffe plekken. Iedere keer verwonder ik me weer hoe mooi het Twentse landschap is. Bijkomend voordeel van die prachtige natuur? Het nodigt kinderen uit tot ontspannen spel en plezier. En dat is wat mij betreft het recept voor een geslaagde shoot!
 
De omgeving waar de shoot plaats vindt bepaald voor een groot deel het eindresultaat. Een open zandvlakte straalt een heel ander sfeertje uit dan de heide van het Hulsbeek. En een shoot tijdens een boswandeling heeft een ander resultaat dan wanneer we bij een groot meer gaan fotograferen.
 
Maar wat is dan aan te raden? Nou, eigenlijk is het gewoon afhankelijk van wat bij jullie past. Kinderen vermaken zich eigenlijk altijd in de natuur. Laat ze lekker klimmen en klauteren, speel spelletjes en kijk samen met ze wat er groeit en bloeit. Ik cirkel om jullie heen, geef tussendoor wat kleine opdrachtjes en zo creëer ik ontspannen gezichtjes voor de lens.
 

Fotoshoot Twente

Gezinsshoot in Twente - Fotograaf Twente
Zandvlaktes
Een zandvlakte geeft een prachtig, warm effect op jullie foto’s. Lekker struinen op blote voeten, rollen door het zand en van de heuvel afrennen. Een heerlijke plek met kinderen!
 
Fijne zandvlaktes in Overijssel:
• De Sahara in Ommen
• Het lutterzand in De Lutte
• Zandbergen in Losser
• Tusveld in Bornerbroek
 
Heidevelden
Oh die heide! Prachtig paars in juli en augustus, maar ook op andere momenten in het jaar een aanrader! Het levert altijd toffe plaatjes op. Wel belangrijk: de heide is kwetsbaar en daarom blijf ik natuurlijk altijd op de paden. Zijn jullie kinderen echte rauwdauwers die graag ravotten en alle kanten op sprinten? Dan is een zandvlakte of een bos misschien meer geschikt.
 
De mooiste heidevelden:
* de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal 
* Het Hulsbeek in Oldenzaal
* Het lutterzand, de Lutte
 
Bos
Als ik aan het bos denk dan denk ik aan klimmen over boomstronken, paddestoelen zoeken en verborgen paadjes ontdekken. Een topomgeving voor kinderen dus! In de Overijsselse bossen wisselen de bomen zich vaak af met glooiende vergezichten, aangelegd vlonderpaden en hier en daar een kasteel. Maar welke plekken kies je nou voor een toffe familie- of gezinsshoot? Hieronder mijn favorieten!
 
• Het Twickel, Delden
• de Beerze Bulten, Beerze
• Springendal, Heeze
• Het Hulsbeek, Oldenzaal
 
Andere mooie plekken
Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plekken in Twente en omgeving om je gezinsshoot plaats te laten vinden! Wat dacht je bijvoorbeeld van:
 
• De mooie, oude straatjes van Deventer, Ootmarsum of Almelo (ja echt, Almelo!)
• Voormalig vliegbasis Twente
• het Arboretum in de Lutte


Twijfel je welke plek het beste bij jullie past? Ik denk graag met je mee! Neem contact op of boek direct jouw gezinsshoot in Twente!
Gezinsfotografie Twente