Portretschoots met zwarte achtergrond

Ze zijn mega populair: portretten met een zwarte achtergrond. En niet voor niets. Het geeft een waanzinnig effect, zeker bij (jonge) kinderen en pubers. 
Een portretshoot met een zwarte achtergrond is een echte aanrader. Het is neutraal, maar tegelijk ook stoer en chic. En de afgedrukte foto’s passen in ieder interieur!

Zoals veel fotografen begon ook ik met het portretteren van mijn eigen kinderen. Veel in de natuur, maar voor thuis aan de muur wou ik toch iets anders. De kinderportretten met een zwarte achtergrond  waren de uitkomst. Ik ben nog dagelijks blij met de resultaten. De portretten van mijn kids zijn een echte eyecatcher. En het toffe is dat ook jij zo’n portret van je kinderen kan laten maken!

Wist je dat een portretshoot gewoon bij jou thuis kan?
Geen gedoe met een studio vol lampen, snoeren en kabels waar je kinderen moeten oppassen of zich keurig moeten gedragen. Voor een portretshoot kan ik gewoon bij jullie thuis komen. Wel zo fijn, want zeker voor jonge kinderen is een fotoshoot al spannend genoeg. Laat staan als ze ook nog eens letterlijk in de spotlight moeten gaan zitten.  Bij een portretshoot neem ik mijn studioset mee. Naast ruimte voor mijn achtergrondscherm heb ik alleen een raam nodig. Ieder huis is dus in principe geschikt.

Welke kleding voor een portret met zwarte achtergrond?
Bij een portretshoot is vooral de bovenkleding van belang. Bij een zwarte achtergrond is het heel tof om er voor te kiezen om ook zwarte bovenkleding te dragen. De aandacht gaat dan echt richting de ogen en het gezicht van degene die ik fotografeer. 
Het is echter ook heel erg mooi om voor beige, crème, oudroze, kakigroen, bruin en andere natuurtinten te kiezen. 
Wat niet aan te raden is zijn hele felle fluorkleuren, drukke prints en grote logo’s. Dit leidt de aandacht af van het gezicht.

Twijfel je over de kleding die je bij een shoot wilt dragen? Wanneer ik bij je kom fotograferen kijk ik graag met je mee. Leg gerust wat setjes klaar of app voorafgaand je opties door. 

Vanaf welke leeftijd kan er een portret worden gemaakt?
Wil je een portret van jullie kindje? Dan is het van belang dat hij of zij zelfstandig kan zitten. Ik houd als stelregel 9 maanden aan, maar natuurlijk zijn er kindjes die dan al enige tijd stevig zitten en hun hoofd goed om hoog kunnen houden. Twijfel je of een portretshoot al iets is voor jouw kleintje? Neem dan even contact met me op. Ik denk graag mee!

Waar moet ik verder rekening mee houden?
Het is handig om er tijdens een shoot voor te zorgen dat de handjes en nagels van je kinderen schoon zijn. Ook is het fijn om doekjes in de buurt te hebben voor het geval er nog ergens een restje pindakaas zichtbaar is of er opeens een snottebel op komt zetten. En verder: lekker relaxen en grapjes maken met je kids. Zo creëren we samen de fijnste beelden.

Kidsportret met zwarte achtergrond in Twente
Ben je op zoek naar een toffe eyecatcher aan de muur of wil je een mooi portret cadeau geven? Ik fotografeer door heel Twente en kom graag bij jullie thuis om de mooiste beelden te maken. Wil je meer weten over deze shoot of direct boeken? Klik hier