Wauw, jullie gaan trouwen! Van harte gefeliciteerd!

Het is een van de meest bijzondere dagen in jullie leven. Een van de dagen waarop je omringd bent met al jullie liefste vrienden en familie. Waar jullie verbondenheid centraal staat en je met elkaar proost op jullie unieke verhaal, op jullie magische liefde. 

Ik geloof dat je je bruiloft vooral op eigen wijze moet vormgeven. Of je nu wilt trouwen in het bos, met je voeten in de aarde en dansend onder de sterrenhemel of juist bij een van dé trouwlocaties van Twente waar alles van top tot teen voor je geregeld is. De dag, de gastenlijst en de leveranciers moeten vooral aansluiten bij wie jullie zijn en bij hoe jullie je liefdesverhaal willen vertellen en vieren.

Op jullie trouwdag ben ik van het begin tot het einde aanwezig. Het doen van de haren en make-up, het aantrekken van de jurk, het moment waarop je elkaar voor het eerst in trouwkleding ziet: the first look. Ik leg het allemaal voor jullie vast. Tijdens de trouwshoot geef ik jullie aanwijzingen, maar de rest van de dag zorg ik dat je me nauwelijks opmerkt. Ik documenteer de sfeer, de emoties en al die kleine momenten die voorbij komen. Een trots kijkende opa, een kindje met een snoet vol taart, de ondergaande zon terwijl jullie het glas heffen…

Trouwen in Twente

Gaan jullie trouwen in het mooie Twente? Plaatjes Schieten - Marijke Koster Fotografie legt bruiloften vast in Enschede, de Lutte, Oldenzaal, Borne, Hengelo, Almelo, Deventer, Nijverdal, Wierden en omstreken.

Hoe ziet jullie ideale trouwdag eruit? Geven jullie een knallend feest tot diep in de nacht of organiseer je een weddingpicknick? Ga je voor een intieme bruiloft op het Lutterzand of huur je juist een camping af voor een driedaagse wedfest?
Maak een moodboard voor jullie dag of maak een globale planning. Wees vooral niet bang om buiten de gebaande paden te gaan. Die buurvrouw van je oudtante hóef je niet per se uit te nodigen als je daar niet op zit te wachten. En je eigen buurman of oom ook niet. Het is jullie dag, dus vier ‘m zoals je het wilt. 

Zijn jullie sushilovers of ga je iedere week samen langs de Mac? Laat dat terug komen op je dag! (loveshoot @ the sushibar anayone?!). Zijn jullie echte uitslapers? Begin dan niet eerder dan 10:00 uur met de voorbereidingen van de dag. Zitten jullie nog volop in de tropenjaren en heb je al 4 jaar gebroken nachten? Doe om 23:00 uur het licht uit. Het is jullie dag!

Waar kun je bij het plannen van jullie dag rekening mee houden?

Begin op tijd met plannen 
Een bruiloft in 6 maanden plannen is vragen om stress (trust me, i did it.) Veel leveranciers zijn al geboekt en je wilt echt niet genoegen nemen met de 9e optie van je lijst. Boek je fotograaf het liefst minimaal 9 maanden van te voren, maar liever 1 á 2 jaar (ja, echt!)

Prioriteer
En prioriteer met alles. Maak je gastenlijst aan de hand van de vraag: “zonder wie zou ik deze dag écht niet willen vieren?”. 
Vraag jezelf af hoe je over 15 jaar op jullie trouwdag wil terug kijken. Wat wil je zien, welk gevoel moet het bij je oproepen? Past daar een bruidstaart van drie lagen bij of de huisgemaakte appeltaart van je moeder? Wil je een 5 gangen diner met bijpassend wijnarrangement of picknicktafels en tapasplanken?
Wil jij een ontroerende, persoonlijke en unieke toespraak voordat je in de echt wordt verbonden? Overweeg dan een zelfstandig trouwambtenaar in te huren. Ik raad Janneke Huizinga van Liefde voor de Liefde van harte aan! 
Wil je zang op je bruiloft of juist een knallend feest met dj? Denk voor muzikale begeleiding eens aan Blend Music. Michaël en Lisanne hebben een heerlijke akoestische sound. Voor jullie avondfeest kan ik Yobo aanbevelen.

Zoek een locatie die bij jullie past
Zeker in het trouwseizoen (mei tot en met september) zijn de bekende trouwlocaties van Twente snel volgeboekt. Vooral als je op de vrijdag of zaterdag trouwt. Begin dus op tijd te zoeken naar een locatie. Bekijk ook uitwijkmogelijkheden als je buiten wilt trouwen. Stel je voor dat het met bakken uit de hemel komt… kun je dan uitwijken naar een toffe zaal? Kan er een tent worden opgezet? Is er een sfeervolle schuur? Zorg dat je een plan B hebt (ook voor de trouwshoot!)

Geniet!
Met het plannen van jullie bruiloft begint de voorpret. Struin door pinterest en instagram, doe toffe ideeën op, voer kennismakingsgesprekken met jullie leveranciers. Ga op zoek naar je jurk of pak en droom over hoe jullie dag eruit gaat zien. Begin vast met het schrijven van je geloftes, boek een bridal boudoirshoot en proef vooral ook heel veel taart!

Bruidsfotografie Twente

Plaatjes Schieten - Marijke Koster Fotografie - Trouwfotograaf in Twente

Veel gestelde vragen

En natuurlijk de antwoorden!

Welke locaties in Twente zijn geschikt voor trouwfotografie?

Twente is zó mooi! Een trouwshoot op de heide bij het Hulsbeek, op het Lutterzand, bij de Umfassungsweg op Landgoed Twickel, in de kleine straatjes van het centrum van Almelo of Oud Borne, het Arboreteum in de Lutte, het Springendal of een uitstapje richting de Sahara in Ommen of de Sallandse Heuvelrug. Ik denk graag met je mee over de plek die bij jullie past!

Wat zijn de tofste trouwlocaties in Twente?

Oei, moeilijk. Er zijn zoveel mooie plekken! Wat dacht je van Hoeve de Haar in Delden, Fox in Denekamp, Theehuis Dennenoord in Nutter, Erfgoed Bossem in Lattrop, De Karmeliet in Zenderen of de Houtmaat in Hengelo.

En wat nou als het regent?

Het kan handig zijn om een binnenlocatie te reserveren voor bruiloftsfotografie in Twente. Toffe plekken zijn het Hazemeijer complex in Hengelo, Spinnerij Oosterveld in Enschede, een mooie hotelsuite, het Rijksmuseum Enschede of het openluchtmuseum in Ootmarsum. We bekijken samen wat er bij jullie past!

Ben je nog beschikbaar op onze trouwdatum?

Oeh, dat hoop ik! Spreekt mijn werk jullie aan? Neem dan snel contact op om te checken of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdag. We plannen dan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek!

Trouwfotograaf Twente

Bruidsfotografie in Enschede, Hengelo, Almelo en omgeving
Trouwfotografie in Twente
Warm - Spontaan - Echte momenten - Ongedwongen - Tijdloos