Vorige slide
Volgende slide

Ik ben niet iemand die snel spijt heeft van zaken. Ik geloof dat je keuzes maakt met de kennis die je op dat moment hebt, met het intuïtief vermogen dat je op dat moment in kan zetten en vanuit de overtuigingen die je op dat moment met je meedraagt. Maar eerlijk is eerlijk, van 2 dingen heb ik een beetje spijt. En dat is dat ik geen foto’s heb laten maken tijdens mijn eerste zwangerschap en tijdens mijn eerste bevalling. 

Ik zal in de toekomst nog een blog wijden aan de toegevoegde waarde van een geboortefotograaf. Voor nu eerst: waarom zou je professionele foto’s laten maken van je zwangerschap?

In de 9 maanden dat je je kindje mag dragen gebeurt er van alles in je lijf. Een groeiende buik, de eerste schopjes en vergeet vooral niet die prachtige zwangerschapsglow (die je vaak pas achteraf bij jezelf herkent). Met zwangerschapsfotografie breng je dan ook een ode aan je mooie, sterke lijf. Een ode aan vrouwelijkheid, aan zachtheid en kracht.

Daarnaast is het voor jullie toekomstige kindje is het ontzettend waardevol om te zien hoe zijn of haar eerste huisje eruit zag. Mijn meiden pakken nog regelmatig hun albums erbij en wijzen dan vol verwondering naar ‘de buik’. 

Een professionele zwangerschapsshoot is een fijn moment om bewust te verbinden met jullie kindje. Stil staan bij deze periode en de kraamtijd die voor jullie ligt. Struinen door de natuur, contact maken met het leven in je buik en met je partner genieten van jullie liefde.

Je zwangerschap vastleggen op beeld is misschien nóg bijzonderder wanneer er al oudere kindjes zijn. Ik geniet iedere keer weer van die kleine handjes die de baby in de buik knuffelen, van hoe jullie als gezin bewust stil staan dat je nog een paar weken in deze samenstelling bent, voordat jullie jongste telg zich in levende lijve aandient. Voor kindjes is het heel fijn om op deze manier nog even quality time te hebben en samen herinneringen te maken. Het is voor hen ook een fijne opwarmer voor een newbornreportage; in de eerste weken als grote broer of zus staat de hele wereld op de kop. Dan is het fijn als de fotograaf al een bekend gezicht is en weet hoe verbinding te leggen met jullie kind(eren). 

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

Wellicht denk je na het lezen van al deze argumenten nog steeds “mweh, ik weet niet of een zwangerschapsshoot het is voor mij”. Realiseer je dan dat je er altijd voor kan kiezen om de foto’s in een la te leggen of in een map op je externe harde schijf om er niet meer naar om te kijken. Maar wanneer je er voor kiest om het niet te doen en je krijgt er spijt van, dan kun je de foto’s nooit meer laten maken (en oh men, ik weet hoe zonde dat is!). 

Meer weten over mijn werkwijze? Of direct een shoot boeken? Hier lees je meer! Ik werk door heel Overijssel, de Achterhoek en Drenthe. Woon je verder weg? Geen probleem. Jullie zijn van harte welkom om in het prachtige Twente te komen shooten en ik ben ook bereid om jullie kant op te reizen.